dilluns, 6 de febrer de 2017

SORTIDA DIUMENGE 12 DE FEBRER

Aquest diumenge s'organitza la segona sortida del Cicle "Camins i Paisatges" d'enguany. En aquest cas la sortida és al Priorat. Pujarem a Colldejou des de la Torre de Fontaubella. Adjunto text explicatiu amb la informació tècnica.

La quedada és a les 7:15h a Palau Reial. Es fa amb cotxe particular, per tant és necessària que al correu que envieu apuntant-vos a la sortida indiqueu si podriau dur el vostre cotxe. La benzina és a repartir entre els ocupants de cada vehicle. 
Demanem, si us plau, la vostra col·laboració, per tal que no fem curts de cotxes. Un cop fet el repartiment de places indicarem quants cotxes finalment cal dur. Per tant, agrairiam que ens envieu el correu apuntant-vos com més aviat millor.

Llicències temporals: Per totes les nostres sortides de muntanya és necessari estar federat a la FEEC. Per aquells que no disposin de carnet federatiu, la FEEC permet tramitar una llicència temporal d'un dia de 4,50€ que cal abonar al compte del Club.

Quota de soci temporal: Tots aquells que no sou socis podeu venir a les nostres sortides abonant a la compta del Club una quota de soci temporal de 5€.

Compte Corrent del ClubES 17 2100 3282 63 2200017736

Informació tècnica:

VOLTA I PUJADA A LA MOLA DE COLLDEJOU (921 m.)

TEMPS: 3 h. 50 min. aprox.

DISTÀNCIA: 11’5 km. aprox.

DESNIVELL: 600 m. aprox. (positius i negatius)

La Torre de Fontaubella (368 m.) 0 h. 00’

La Mola de Colldejou (921 m.) 1 h. 30’

Coll de Guix (626 m.) 30’

Pla de la Femada (437 m.) 1 h. 30’

La Torre de Fontaubella (368 m.) 20’

TOTAL: 3 h. 50’


Descripció de la sortida a càrreg del vocal Carles Fornaguera:

La Mola de Colldejou és un gran mirador sobre el Camp de Tarragona i el Priorat. El poble
que li dóna nom pertany al Baix Camp, nosaltres hi accedirem, però, des de la Torre de Fontaubella, municipi que pertany al Priorat.
La major part de l’excursió la farem per corriols. Només pujant al Portell de la Cova trobarem alguna dificultat (petita grimpada i terreny de molt mala petja) en un tram curt. Dalt del cim trobarem una fortalesa que data de les guerres carlines del S. XIX.
Excursió atractiva, que discorre per paratges desconeguts per a molts excursionistes barcelonins. Si el Montsant és el massís més emblemàtic del nord del Priorat la Mola de Colldejou és la muntanya més emblemàtica del sud d’aquesta comarca tarragonina.
Fa anys ja vaig programar un excursió a aquesta muntanya. L’itinerari era completament diferent al que ara proposo. Són diferents els graus i el corriols pels que passarem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada